Що потрібно мати кіберспортсмену-початківцю, техогляд для геймерів

Кіберспорт – це сфера, яка набуває все більшої популярності і пропонує людям кілька життєздатних варіантів кар’єри, хоча, можливо, це ще не загальновідомо для всіх. Дехто все ще дотримується помилкової думки, що грати у відеоігри – це марна трата часу, а не щось конструктивне чи цінне для розвитку та кар’єри молодої людини. Але кіберспорт справді надає шукачам роботи реальні можливості.

Спортсмени, які займаються кіберспортом приїжджають з усього світу і їм, як правило, менше 25 років. Ймовірно, це пов’язано з природним уповільненням часу фізичної реакції у віці 24 років, що є вирішальним фактором конкурентних ігор. Багато професійних геймерів вступають у кіберспорт у дуже молодому віці, деякі приєднуються до команд і грають з конкурентами вже у 12-13 років! Професійні е-спортсмени можуть тренуватися десь від восьми до 16 годин на день.

Ігрові ПК мають безліч різних компонентів і налаштувань. Ось наші пропозиції щодо обладнання, яке допоможе розпочати вашу кар’єру в кіберспорті.

Ігровий монітор

Ви не зможете змагатися в кіберспорті, якщо не бачите, у що граєте. Наявність монітора з високою роздільною здатністю, який може впоратися з великою вагою графіки цих ігор, є абсолютно необхідною.

League of Legends та Dota 2 передбачають багато рухомих частин та швидкі графічні зміни. Ви не можете дозволити собі пропустити будь-яку дію через відставання екрана. Серед пропозицій на ринку, рекомендований монітор – Asus ROG Swift PG279Q.

Це дуже шанований монітор для тих, хто хоче підняти свою професійну кар’єру в кіберспорті на новий рівень. Він є частиною серії Asus Republic of Gamers, що означає, що вони звертають додаткову увагу на те, як вони працюють у контексті е-спорту.

Завдяки частоті оновлення 165 Гц та роздільній здатності 1440p він може впоратися з будь-якою грою, яка зараз відома у кіберспорті. Це означає, що вам не доведеться турбуватися про ефективність, беручи участь у онлайн-турнірах! 27-дюймовий екран ідеально підходить для того, щоб бачити кожен кут поєдинку.

Тут є HDMI 1.4a, DisplayPort 1.2a, і він має G-sync. Зазвичай цього достатньо, але деяким геймерам подобається більше варіантів.

Ігровий ПК

Існує маса компаній, що створюють чудові комп’ютери, які мають свої сильні та слабкі сторони.

Вирішуючи, який ПК рекомендувати, ми вирішили познайомитися з брендом, налаштувати параметри та простоту завантаження та відтворення. ПК, який ми постійно спостерігали, відповідає цим вимогам, - це настільний ігровий комп’ютер Alienware Aurora R7 i7-8700.

Alienware співпрацює з Dell для розробки цієї машини, а ще має давні стосунки з галуззю кіберспорту (в плані розробки чудових ПК).

Aurora R7 має всі необхідні специфікації, необхідні для запуску будь-якої гри в е-спорті! Він оснащений графічною картою Nvidia GTX 1080 Ti та новим процесором 8-го покоління Core i7-8700K від Intel. 

Всім геймерам подобається можливість налаштовувати свої ПК, і Aurora R7 робить це дуже простим. Змінити та оновити будь-який компонент легко. Плюс до того, що це ПК Alienware, ви можете змінити підсвічений дисплей логотипу на будь-який бажаний колір.

Миша для ПК

Оскільки так багато перемог у кіберспорті визначаються мікросекундними рішеннями, вам потрібна миша, яка швидко реагує на ваші рефлекси. Такою мишкою є бездротова ігрова миша Logitech G Pro.

На ринку кіберспорту є багато дуже вигадливих і високотехнологічних мишей. У підсумку ми вибрали гладкий та легкий варіант. Миша G Pro розроблена для швидкої роботи. Це найлегша технічна одиниця на ринку.

Функціонал бездротової мережі бездоганний, і він побудований так, щоб бути незамінним, бо ж підходить усім геймерам (навіть якщо ви шульга).

Килимок для миші

Провівши деякі дослідження, ми побачили перевагу наявності подушки для миші, розробленої спеціально для кіберспорту. Великий килимок для миші BenQ ZOWIE G-SR – це дуже функціональний вибір для всіх геймерів.

Ми рекомендуємо Zowie G-SR через його розмір, плавне відчуття (ви зможете виконувати всі свої швидкі дії) і тому, що він не ковзає (ви ніколи не турбуватиметеся про те, що він зміститься, поки ви змагаєтесь)

Клавіатура

Спортсменам, які займаються кіберспортивними видами ігор, потрібна клавіатура, яка буде швидко реагувати та легко їх переміщати. Ось чому ми рекомендуємо Logitech G Pro Mechanical Gaming Keyboard.

Єдине, що відразу виділяється у G Pro Mechanical, - це те, що вони ліквідували всю цифрову клавіатуру з правого боку.

Завдяки зростанню популярності кіберспорту компанії розуміють, що ці цифри не використовуються геймерами. Тож Logitech їх просто видалив.

G Pro Mechanical має невеликий дизайн, що полегшує транспортування на турніри та командні практики. Він оснащений зручним «ігровим режимом», що означає, що ви можете вимкнути клавіші Alt, Tab та Window. Останнє, що ви хочете – це програти свою гру, тому що ви натиснули неправильну клавішу.

Кнопки безшумні і створені для тривалої роботи. Logitech також заявляє, що клавіші "мають час відгуку" на "10 мс швидший, ніж у конкурентів".

Гарнітура

Якщо ви коли-небудь бачили трансляцію спортсменів на Twitch, ви, напевно, помічали, що всі вони мають гарнітури. Вони є необхідністю для геймерів, які змагаються в League of Legends, Dota 2 та Counter-Strike: Global Offensive. Вам потрібно буде спілкуватися та чути своїх товаришів по команді.

Ми рекомендуємо використовувати HyperX Cloud II. HyperX – це основна компанія у світі кіберспорту. Вони спонсорують низку популярних зірок у цій сфері, включаючи PokeMaine.

Тут найкраще працює Cloud II і їх комфортно тримати на вухах тривалий час. Вони неймовірно зручні та стильні, тобто вам не доведеться робити постійні перерви, щоб їх зняти. Також обіцяється об'ємність звуку 7.1, завдяки чому ви будете занурені в гру.

Налаштування обладнання для кіберспорту не є дешевим завданням. Воно вимагає багато різних компонентів, які треба знайти, протестувати і придбати. В Trium ви точно знайдете найкраще обладнання за хорошу ціну.